Intel Server fra NewCord OEM

NewCord Data
benytter sig fortrinsvis af dedikerede ServerBoards fra Intel. Intel har mange års erfaring med udvikling og produktion af disse boards. Kendte mærkevarefabrikater anvender Intel's serverboard.

Intel
's viden omkring forskning og en forsat videreudvikling af processorer, chipset og meget mere, betyder, at man ved, hvad krav der skal stilles til en så vigtig del, som en server udgør i et netværk. En server er i drift 24 timer i døgnet hele året rundt og må på ingen måde fejle. Derfor er de anvendte komponenter i et dedikeret serverboard af meget høj kvalitet. Det medfører selvfølgelig en højere pris.

I større systemer har man normalt sørget for redundans, dvs man har doblet alle kritiske dele/servere. Således foretager man parallel dataregistrering på alle vigtige områder. I en mindre virksomhed har man sjældent råd til dobbelt systemer, men man bør under alle omstændigheder sikre sig, at ens IT-udstyr på alle måder er drift- og langtidssikret.

En meget kritisk komponent er harddisken. I en server kører denne 100% af tiden. Standard harddiske som ATA og SATA typer, holder sjældent mere end ca. 2 år, før disse enten fejler helt eller delvist. Dog meget forskelligt fra mærke og type. Til servere bør istedet anvendes SCSI eller SAS type, som normalt har en garanteret driftstid på 5 år. Selvom typen er væsentlig dyrere, er omkostningerne over denne periode absolut tjent ind. I en NoteBook eller en almindelig PC/arbejdsstation er der normalt kun 1 harddisk af standard type. Sørger man for jævnligt back-up til sin server, vil nedbrud normalt ikke betyde det helt store. Derfor skal serveren være meget sikker.

Imidlertid kan der forekomme udfald omkring læsning/skrivning til disk. For at minimere risikoen her, forsynes en server normalt med flere diske i en såkaldt RAID konfiguration. Det kan f.eks. være i en RAID 1 konfiguration, hvort man "spejler" de 2 diske.
Kapaciteten svarer så kun til en disk, men hvor man har 2 diske med samme indhold.

En mere avanceret løsning er RAID 5 med minimum 3 diske. Her deles diskene om data på en sådan måde, at alle data vil kunne rekonstrueres, f.eks. hvis en disk fejler 100%. Med en RAID server kan data automatisk gendannes, såfremt en disk fejler og udskiftes. En RAID 5 med 3 ensartede diske har en samlet kapacitet svarende til 2 diske.

En server med installeret styresystem som f.eks. Microsoft Small Business Server 2008, vil i mange tilfælde kunne dække behovet i en virksomhed med op til ca. 50 medarbejdere for lagring af data (FileServer), Sikkerhed (FireWall, AntiVirus, AdgangsKontrol), posthus (MailServer), databaser (SQLServer) samt automatisk back-up.

Hvis man yderligere ønsker at sikre sig mod at miste data ved et pludseligt strømnedbrud fra lysnettet, vil et UPS system (Batteri Back-Up) være at anbefale.

Efterfølgende vises eksempler på Server kabinetter (Tower). Rack typer kan også leveres, men da der her er tale om meget kompakte enheder, må kraftig ventilation/køling påregnes.

Data for en meget anvendt ServerBoards serie fra Intel følger derefter. Serveren opbygges hos NewCord Data efter behov og ønsker fra kunden.

Serverkabinetter (Tower)Model SLK3000B
Farve: Sort
Mål: (hxbxd)
465x210x470mmModel P180B
Farve: Sort
Mål: (hxbxd)
540x205x507mmModel R910
Farve: Sølv/Sort
Mål: (hxbxd)
540x205x590mmModel R900
Farve: Sølv/Sort
Mål: (hxbxd)
540x205x590mm
Intel Server Mainboards

Få et forslag og tilbud på en Intel server fra NewCord Data
 
Spørgsmål eller problemer vedrørende dette Websted skal sendes til [webmaster@NewCord.dk].
Copyright © 2023[@NewCord.dk]. Alle rettigheder forbeholdes.
Senest redigeret:
22-09-202321-04-2024 07:33:36